Bart Taveirne

De Wet Van Aantrekkingskracht

De wet van aantrekkingskracht – de wet van aantrekking – wat is die kracht?

Veel ondernemers willen hun aantrekking vergroten. Hun bedrijf dus aantrekkelijker maken. En vooral wanneer het gaat om aantrekking van betere of ideale klanten. We hebben het over de wet van aantrekkingskracht, de aantrekking. 

Om droomklanten aan te trekken, houd je je aan zes principes waarmee je je aantrekkingskracht vergroot. Zo leer je stilstaan bij je persoonlijke statement, je missie, en ga je na of dit wel overeenstemt met je business zodat ideale klanten rechtstreeks aan je voordeur komen aankloppen. Of je website vinden en je opbellen. Dan spreek je over aantrekking.      

Dit zijn de 6 principes – je kan ze beschouwen als financiële selfcare tips

1. Ontwikkel eerst een goede energieflow als basis, bouw dan aan je missie en werkelijkheid – principe van aantrekking 1

Actie! Doe wat je graag doet en het Universum zal je ondersteunen. Als je geen ondersteuning voelt van het Universum en voortdurend door rukwinden en stormen heen en weer geslingerd wordt, neem dan even de tijd om hierover te reflecteren. Wat is hier de oorzaak van?                          

2. Je bezit de kracht om je verlangens aan te trekken – principe van aantrekking 2

Als je het kan visualiseren, dan kan je het in principe ook manifesteren. Zo simpel is het voor je hersenen. Want wat je ziet is er. Alleen moet dat nog een vorm krijgen. We zouden de uitkomst van situaties kunnen controleren door te focussen op het onder controle houden van onze gedachten en de onze gedroomde uitkomst te visualiseren.

Panikeer niet als je niet kunt visualiseren, onze mind maakt gelukkig van alles automatisch beelden.

3. Leuk trekt leuk aan (Een wet van aantrekking die we kennen maar weinig toepassen) – principe van aantrekking 3

Leuk trekt leuk aan, vertrouwen trekt vertrouwen aan. Liefde trekt liefde aan. Hier ligt ook een sleutel te rapen. Grijp je kans om deze regel in beweging te zetten. 

Als we onszelf en onze business naar waarde schatten, dan voelen potentiële klanten dat. Als je wilt dat je business heel aantrekkelijk overkomt, geloof dan in jezelf.                                                    

4. Kies voor samenwerking en verbinding, niet voor competitie – – principe van aantrekking 4                                  

We werden aangeleerd dat dienstbaarheid gaat over onze service t.o.v. God. Ook om als de beste, de meest fitte, … te overleven. Door deze attitude aan te nemen ontstaat er competitie. En marketing bouwt daarop verder; het “moeten vechten” voor klanten. Als ondernemer ken je wellicht dat gevoel.           

5. je droomklant wil dat jij slaagt – principe van aantrekking 5

Ben jij ervan overtuigd dat mensen in het algemeen jouw tegenspelers zijn? Wat als ik je zeg dat het niet zo is, maar dat mensen je juist wel bereid zijn om je op het juiste pad te sturen? Mensen zijn er om je te helpen in de juiste richting te evolueren in deze wereld. Het is aan jou om een goede relatie met je droomklanten uit te bouwen. Zij zijn alvast bereid te helpen waar ze kunnen.

6. An attitude of gratitude – principe van aantrekking 6

Hier gaat het over de kracht van onze magneet levendig houden door middel van dankbaarheid. De intentie van Dankbaarheid trekt aan. Net zoals liefde voelen in je hart ook aantrekt. De magneet wordt sterker en krachtiger. Hoe meer dankbaarheid we uiten, des te meer we aantrekken en manifesteren. Zorg dat je deze intentie neerzet.    

Met deze zes principes werk je synchroniciteit in de hand. En zo trek je droomklanten aan. En dat brengt uiteindelijk rust in het hoofd en vrede in jouw hart.                        

de wet van aantrekkingskracht

ALLES MANIFESTEREN, HET KAN IN PRINCIPE. MEER OVER DE WET VAN AANTREKKINGSKRACHT

Heel wat mensen geloven in de wet van aantrekking. Kan je alles wat je wil manifesteren of is het zo simpel niet? Hoe zit het nu met die wet van aantrekkingskracht? 

Boeken, podcasts en Youtube-kanalen die zich aan de wet van aantrekkingskracht wijden, schieten de laatste jaren als paddestoelen uit de grond. Maar wat bedoelt men nu juist met die term? En nog belangrijker, hoe kan jij de “law of attraction” gebruiken in jouw leven?

Dat huis dat je al maanden op het oog hebt, die nieuwe SUV, een groot project, de droomjob, de man van je dromen: al je grootste wensen kunnen waar worden – of toch ten minste als we aanhangers van de wet van de aantrekkingskracht mogen geloven. Zij stellen dat je alles kan ontvangen dat je hart begeert, zolang je maar positief blijft en er oprecht in gelooft. Hebben we je aandacht? Oké, goed! Klinkt het toch wat zweverig voor je? Begrijpelijk, maar lees zeker verder, want de theorie erachter klinkt helemaal zo gek nog niet. Wij geven je een kleine handleiding.

DE WET VAN DE AANTREKKINGSKRACHT IN THEORIE

De wetenschap op vandaag toont aan dat alles in het universum een trilling, of frequentie uitzendt. De stereen en planeten, de fauna en Flore, een schelp op de bodem van de zee, maar ook onze gedachten, alles zendt een bepaalde frequentie uit. en het is bovendien meetbaar is. 

Als jij dus met je gedachten en gevoelens een bepaalde trilling uitzendt, ga je dingen aantrekken die dezelfde frequentie hebben. Of deze nu positief of negatief zijn. Positieve gedachten hebben een hoge frequentie, negatieve gedachten trillen daarentegen op een laag niveau. Wat je eigenlijk moet onthouden is: gedachten worden dingen.

Gedachten hebben meer impact dan woorden. Ja, dat is wat je eigenlijk moet onthouden is: gedachten worden dingen. Positieve of goede gedachten zullen goede dingen, goede mensen en positieve gebeurtenissen aantrekken, negatieve gedachten doen het tegenovergestelde. Ga eens na bij jezelf. Hoe vaak heb jij dagen waarin je slecht geslapen hebt, pech hebt onderweg naar het werk of ruzie krijgt met je partner én dan ook nog eens je eten laat aanbranden ’s avonds waardoor iedereen kwaad is op je? Die situaties volgen elkaar op als je niet op tijd ingrijpt. Op andere dagen lijkt je geluk dan weer niet op te kunnen: je maakt een nieuwe klant, je vindt iets terug dat je al maanden kwijt was en je krijgt een lief berichtje van je zoon of dochter. Dat is – als we de theorie volgen – allemaal te wijten aan de wet van de aantrekkingskracht!

positieve en negatieve gezichten en de wet van aantrekking

HET PROCES VAN STRATEGISCH AANTREKKEN – DE WET VAN AANTREKKINGSKRACHT IN DE PRAKTIJK

Als je weet dat gedachten dingen worden, is het dus erg belangrijk om je gedachten, je energie, of vibes, positief te houden – hoe moeilijk dat soms ook kan zijn op dagen dat alles tegenzit. Een fout die we vaak maken is de volgende. 

Wanneer we bijvoorbeeld een zoveelste fout gemaakt hebben ten opzichte van onze geliefde en je neemt een tijdje afstand van elkaar, dan zijn we geneigd tegen onszelf te zeggen: ‘ik wil die fout niet meer maken, ik mag die fout niet meer maken’. Maar wat je dan eigenlijk doet, is je energie en gedachten richten op ‘die fout maken’. Het feit dat je dat juist niet wilt, doet er niet toe, je geeft er nog steeds aandacht en dus energie aan. Beter zeg je tegen jezelf: ‘ik wil en zal de obstakels in mijn relatie overwinnen’. Het is belangrijk om te focussen op wat je wilt, in plaats van op wat je niet wilt, want dat is hetgeen dat je in de toekomst zal aantrekken. Mediteren en het bijhouden van een dankbaarheid dagboek zijn goede manieren om je mindset positief te houden.

Als je klaar bent om jouw RoadMap naar Succes te creëren en je opgeladen magneet te gebruiken als een middel om droomsituaties aan te trekken en een leven uit te bouwen dat in het plaatje past, dan beginnen er zich toevalligheden voor te doen. 

SUCCESVOLLE MENSEN DIE DE ‘LAW OF ATTRACTION’ GEBRUIKTEN

Mensen die iets bereikt hebben in hun leven, hebben (bewust of niet) gebruik gemaakt van de wet van de aantrekkingskracht. Ik denk aan Tony Robbins als coach, Sam Ovens als consultant, Marisa Peer als RTT Therapeut, … en dan al de beroemdheden zoals Will Smith, Oprah winfrey, … dat zijn allemaal mensen die het grotere succes bereiken en de wet van aantrekking door en door kennen. 

Zo is er ook het bekende verhaal van Jim Carrey, die zichzelf, toen hij nog niets bereikt had, in 1985 een cheque van tien miljoen dollar uitschreef voor acteerprestaties, met als datum tien jaar verder. Al die tijd hield hij de cheque in zijn portefeuille en werkte hij zo hard hij kon om het te maken als acteur. Toeval of niet, exact tien jaar later, in 1995, kwam Carrey te weten dat hij een rol in Dumb and Dumber gescoord had – voor tien miljoen dollar.

VEELVOORKOMENDE TERMEN DIE MET AANTREKKING TE MAKEN HEBBEN OP HET INTERNET

Visualiseren

Visualiseren is je visueel voorstellen wat je nu eigenlijk wilt bereiken. Vaak weten we wel ongeveer wat we willen, maar heb je je al eens echt voorgesteld hoe dat eruit zou zien? Door je iets visueel voor de geest te halen, ben je al een stapje dichter bij het bereiken wat je wilt. Het is een belangrijke stap in het proces van aantrekken.

Manifesteren

Manifesteren is het letterlijk in leven roepen van iets met je gedachten. En we doen dat eigenlijk de hele dag door, want alles dat momenteel in je leven is, heb je volgens de wet van de aantrekkingskracht op een bepaald moment aangetrokken met je gedachten.

Moodboard

Veel mensen maken een moodboard met foto’s en beelden van wat ze willen bereiken, omdat het hen motiveert en helpt met hun doel voor ogen te houden en erin te blijven geloven.

Positieve affirmaties – voer voor het brein

Een affirmatie is eigenlijk gewoon een gedachte. Positieve affirmaties, zoals ‘ik ben gezond en gelukkig’, kunnen we gebruiken om in een positieve mindset te komen – zelfs als de uitspraak op dat moment niet waar is. Het doel is om jezelf op die manier te hersenspoelen of programmeren, zodat je de positieve uitspraken over jezelf gaat geloven en ze vanzelf waar zullen worden.

quote wet van aantrekking

WERKT MANIFESTEREN ECHT?

De wet van de aantrekkingskracht wordt eigenlijk in eender wel boek over zelfontwikkeling aangehaald, of dat nu expliciet is of niet. Dat komt omdat de principes van de wet je sowieso een beter en gelukkiger mens zullen maken. Of je nu gelooft in deze wet of niet, goede gedachten denken is altijd positief. Wie is er ooit blij geworden van mopperen en klagen? Wij niet. Door het denken van goede gedachten ben je ook gewoon meer ontvankelijk voor positieve gebeurtenissen en dingen, of dat nu door een wet is aangetrokken of niet. Zo is het bijvoorbeeld een populaire misvatting dat de wet van de aantrekkingskracht zou impliceren dat je zomaar iets kan wensen en dat het meteen in je leven zal verschijnen. Zo werkt het niet. Zoals Jim Carrey zei: ‘you can’t just visualize, then go eat a sandwich’. Het zal altijd een tijdje duren voor je zal bereiken wat je wilt, en het zal je ook niet lukken zonder zelf alles te doen wat in je macht ligt om het te bereiken.

Contact

Wat vond je van dit artikel? Heb je meer praktische tips nodig? Deel je deze visie? Of heb je nog een vraag? Of had je nog meer informatie willen ontvangen? 

Je kan hier contact opnemen. Of ontvang via deze link ons E-boek “ConSOULting RoadMap”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *